Nationale Ouderendag op 2 oktober 2015

Beleef het bij de wijkontmoetingscentra

Op deze dag zet Stichting WIEL in samenwerking met Tuincentrum de Nieuwstad, senioren in het zonnetje. Dit vindt plaats in de verschillende wijkontmoetingscentra in de gemeente Elburg. Bent u 70 jaar of ouder dan bent u van harte welkom tussen 10 uur en 16 uur, om een plantje op te komen halen, gesponsord door Tuincentrum de Nieuwstad. Op deze dag zetten wij u in het zonnetje! Er is uiteraard ook gelegenheid voor een kopje koffie/thee en wat lekkers.

De wijkontmoetingcentra:

  • Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3
  • Wijkontmoetingsentrum ’t Hart van Thonspic, Thornspic 11
  • Wijkontmoetingscentrum Het Nieuwe Feithenhof, Nunspeterweg 7
  • Wijkontmoetingscentrum De Voord, Veldbloemenlaan 25
  • Wijkontmoetingscentrum ’t Huiken, Lange Wijden 33

nieuwstad

De zorg verandert. Wat betekent dat voor u?

zorgverandert

Op: www.mijnkwaliteitvanleven.nl kunt u de balans voor uzelf opmaken en de signalen komen bij de zorgverzekeraars, de overheid en de gemeente terecht.

Wat is Mijnkwaliteitvanleven.nl?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Juist nu er veel in de zorg verandert. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.

Door mee te doen draagt u bij aan het verbeteren van de zorg. Uw verhaal telt.

U kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:

  • u een chronische ziekte of beperking heeft,
  • u merkt dat uw leven verandert nu u ouder wordt,
  • u als mantelzorger zorgt voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende.

Stichting WIEL helpt graag mee om bekendheid aan dit project te geven.

VITAAL OUDER WORDEN

Ouder worden zonder het te zijn. Willen wij dit niet allemaal?  Aandacht en zorg voor uw lichaam zijn belangrijk om uw fitheid en vitaliteit, óók met het stijgen der jaren, te behouden.  Juist als kleine en grote ongemakken een rol gaan spelen.

Vrijdag 17 oktober a.s. is er in het gebouw aan de Terbekeweg 53/53a  een middag rondom dit thema.

Lees meer

Zomerfeest voor alle generaties op ’t Harde!

Sinds jaar en dag een terugkerend fenomeen: Zomerfeest op ’t Harde. Ieder jaar zijn er veel vrijwilligers, ouders en kinderen betrokken bij drie dagen Huttenbouwen. Er worden zelfs vakanties een weekje opgeschoven. Door het grote succes van voorgaande jaren is er dit jaar gekozen om ook een Zilveren Zomerfeest te organiseren bij wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc. 

Dit jaar valt het huttenbouwen op 22, 23 en 24 juli en zal het plaatsvinden op het terrein bij zwembad de Hokseberg. Het thema van het huttenbouwen is : beroepen! Iedereen mag zich verkleden in het beroep waar hij of zij van droomt. Lees meer

Protocollen en reglementen MEMOVO ondergebracht in een Handboek

Memovo heeft al langer een protocollenboek. Daarin wordt onder andere beschreven hoe de organisatie wil dat er omgegaan wordt met de passagiers van de bussen en er wordt in beschreven wat de Memovo organisatie wil dat haar vrijwilligers dienen te weten, kunnen en doen. Het bestaande protocollenboek miste echter een visie, een ‘boven legger’ waarin beschreven wordt waarom de organisatie dit alles wil van haar vrijwilligers. Lees meer

Aankondingingen en nieuwsberichten

Hier treft u binnenkort nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten. Tevens treft u hier belangrijke gemeentelijke en landelijke informatie. Lees meer