Gewoon een dag Meedoen

Op zaterdag 11 oktober is er bij Kulturhus De Talter in Oldebroek van alles te doen op het gebied van sport, cultuur en andere vrijetijdsactiviteiten. Mensen die het soms moeilijk vinden om “Gewoon” mee te doen met dit soort activiteiten, kunnen deze ochtend kennismaken met verschillende vormen van vrijetijdsbesteding.

De organisaties die hun activiteiten op deze ochtend openstellen, zijn betrokken bij activiteiten rondom Gewoon Meedoen. Dit is een noemer voor vrijetijdsactiviteiten die laagdrempelig zijn, zodat ook mensen met een bepaalde kwetsbaarheid hier aan mee kunnen doen. Er zijn in de gemeenten Oldebroek en Elburg nog meer organisaties en verenigingen die hier actief in zijn. Per organisatie is er een contactpersoon, een Ambassadeur, die nieuwe mensen een warm welkom geeft. De organisaties en ambassadeurs worden ondersteund door Welzijnswerk Oldebroek en Stichting Wiel. Bijvoorbeeld door het organiseren van een dag als deze of door trainingen over omgang met verschillende doelgroepen.

Tijdens Gewoon een dag Meedoen kunnen bezoekers zingen in een koor, meedoen met DansFit (een soort Zumba), toneelspelen, streetdance doen, meedoen aan sport en spel, mountainbiken, skiën, meedoen met scouting, gymmen en met ontmoetingsactiviteiten.

Gewoon een dag Meedoen wordt om 9.30 uur geopend door Wethouder Liesbeth Vos uit Oldebroek en Wethouder Henk Wessel uit Elburg. Bezoekers kunnen volgens een route langs de activiteiten lopen en meedoen. Om 13.00 uur wordt de dag afgesloten, de ski-piste zal de middag nog te gebruiken zijn. Deelname is kosteloos, aanmelden wordt wel op prijs gesteld.