Jongeren op de Noord-Veluwe lekkerbezug

JOGG-campagne #lekkerbezug stimuleert jeugd om gezond te leven

In schooljaar 2017-2018 organiseert Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) de campagne ‘#lekkerbezug’ in de regio Noord-Veluwe. Jongeren tussen de 12 en 19 jaar worden via online kanalen aangemoedigd om ‘lekkerbezug’ te zijn. De campagne start in september met promotiedagen op een aantal scholen in de regio.

Het jongerenteam #lekkerbezug voert de campagne uit. Het team laten via diverse online kanalen zien dat gezond leven leuk en makkelijk is en niet duur hoeft te zijn. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen ‘lekker bezig’ zijn. Op Youtube #lekkerbezug plaatsen zij gezonde leefstijlvideo’s en op Intragram lekkerbezuuug worden dagelijks lekkerbezug-momentjes gedeeld. De Noord-Veluwse jongeren krijgen natuurlijk ook zelf een grote rol in het creeren van content op de #lekkerbezug-kanalen.

Promotiedagen

Begin september start het team #lekkerbezug met een aantal promotiedagen op scholen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Tijdens de pauzes worden de scholieren uitgenodigd om mee te doen met de campagne en de online kanalen te liken. Ook op andere plekken binnen de gemeenten waar 12 tot 19-jarigen komen wordt de #lekkerbezug-boodschap verspreid.

Jongeren op gezond gewicht

De campagne #lekkerbezug hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Doel van de aanpak JOGG is om met diverse lokale activiteiten een omgeving te creëren waarin jongeren opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Lekkerbezug aftermovie online!

Bekijk nu de aftermovie van de #lekkerbezug promotie dag in Elburg! Het promotieteam van #lekkerbezug was deze dag aanwezig op het Nuborgh College locatie Oostenlicht. Tijdens de pauzes werden de scholieren uitgenodigd om mee te doen met de campagne en de online kanalen te liken. Daarnaast stond er een Green Screen klaar waar gave foto’s op werden gemaakt! Check deze foto’s op de facebookpagina van #lekkerbezug: Lekkerbezug FB pagina

Volg ook zelf de online kanalan van het #lekkerbezug team:

De Lekkerbezug Quiz in Elburg!

Het team #lekkerbezug was weer aanwezig in de Gemeente Elburg ter promotie van hun campagne #lekkerbezug! Deze keer deden ze een gave quiz onder de jongeren in de binnenstad van Elburg! Bekijk de video van de Quiz nu hier!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen