Rood gloeiende gezichtjes tijdens de Move It! 2014

Woensdag 17 september heeft de 4e editie van Move It! plaats gevonden. Uitvalsbasis van dit sportkennismakingsevent was korfbalvereniging KVE en voetbalvereniging ESC. Naast deze beide sportverenigingen waren ook volleybalvereniging EVV, basketbalvereniging GS Stars en taekwon-do school Martowirono van de partij.

Op één van de warmste najaarsdagen van 2014 hebben de bijna 80 kinderen actief bewogen tijdens vijf sportronden. Er werd gerend, gesprongen, gegooid, geschoten en gestoten in de hitte van de dag! Het vrij te drinken water was niet aan te slepen voor de organisatie, omdat menigeen tijdens de pauzes tussen de ronden spontaan besloten tot een echt watergevecht.

JOGG
Tijdens Move It! was er veelvuldig aandacht voor het actieprogramma JOGG, middels beachflaggs en banners. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht en is door de gemeente Elburg gestart om de jeugd te verleiden tot een gezondere levensstijl. De gezonde keuze, moet de gemakkelijke keuze worden voor de jeugd en jongeren in Elburg.

Sportboekje
Move It! wil kinderen kennis laten maken met verschillende sporten, om zodoende kinderen te enthousiasmeren om te gaan sporten. De sportverenigingen onderschrijven dit belang en bieden de kinderen, middels het Move It! sportboekje, de mogelijkheid om tot 5x gratis mee te trainen bij de sport van hun keuze. Zo ervaren de kinderen de sporten nog beter en kunnen ze een bewuste keuze maken voor een sport.

Stichting WIEL kan terug kijken op een geslaagd evenement. De kinderen hebben veel bewogen, maar bovenal ook veel plezier gemaakt. Voor meer informatie over Move It! of overige sportactiviteiten kunt u terecht op de website van WIEL: www.wiel.nl.