Op dit moment zijn we druk bezig met een nieuwe website en dus ook een nieuwe vacaturebank. Mocht u op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en u ziet geen vacatures die u aanspreken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langs komen op ons kantoor. Dan kunnen we kijken of we een vacature in ons bestand hebben die aansluit bij uw eisen. Bekijk hieronder onze vrijwilligersvacature’s
Titel Helpende handen gezocht voor verschillende klussen bij verzorgingstehuis Mariposa
Lokatie ‘t Harde
Vacature informatie

Bij woonzorgcentrum Mariposa zijn wij voor de volgende diensten op zoek naar  vrijwilligers;

 

Ondersteunen bij de warme maaltijd:

Tafels dekken, helpen uitdelen van de maaltijd en naderhand de zaal weer netjes maken. ’s middags op zondag, maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 uur tot 13.30 uur.

 

Ondersteunen bij de broodmaaltijd:

Tafels dekken, brood, beleg en drinken klaarzetten, tafels afruimen en de afwas met de vaatwasser afwassen. De tijden zijn van 16.30 uur tot 18.30 uur. Op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Dit doet u samen met een andere vrijwilliger.

 

Ondersteunen bij activiteit:

De welzijnsmedewerker helpen met koffie en thee schenken, meehelpen met de activiteit, een praatje maken met de bewoners en naderhand de afwas met de vaatwasser schoonmaken. Woensdagmiddag van 14.15 uur tot 16.15 uur. 1 keer in de 2 weken of 1 keer in de maand.

 

Avondactiviteit begeleiden:

Wie van u zou 1 keer in de maand of 1 keer in de 2 maanden een avondactiviteit willen verzorgen in Mariposa? Van 18.30 uur tot 20.00 uur. Zondagavond t/m maandagavond. Zaterdag of zondagmiddag mag ook. Er zijn al een aantal vrijwilligers die dit opgepakt hebben maar graag zouden we nog wat meer avonden willen vullen. We merken dat veel bewoners dit erg leuk vinden en nu niet alleen op hun kamer blijven zitten maar de gezelligheid opzoeken in de zaal.

 

Het mag van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan zingen samen, een spelletje doen, nagels lakken, een film/ documentaire kijken samen, kletsen, wandelen, iets lekkers maken, bloemschikken of iets wat u leuk vindt om te doen met de bewoners. U zorgt voor de koffie en de thee en doet aansluitend de afwas in de keuken met de vaatwasser.

 

Verjaardagskaarten schrijven:

Verjaardagkaarten schrijven voor vrijwilligers van Mariposa. De kaartjes krijgt u van Mariposa.

 

Containerdienst:

Containers aan de weg zetten, wekelijks.

 

Papierdienst:

1 keer per maand oud papier aan de weg zetten.

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie, reageer dan!

Reageer Nu


Titel Noodopvang voor assistentiehond in opleiding gezocht!
Lokatie Elburg
Vacature informatie

Voor een assistentiehond in opleiding van ca. 10 maanden oud, in de gemeente Elburg zijn

we op zoek naar een persoon/gezin voor noodopvang. Een assistentiehond is een speciaal

getrainde hond om mensen met een beperking te helpen. Het is daarom ook belangrijk dat

de handleiding en regels die deze hond heeft, worden gevolgd. Het is mogelijk om zelf ook

huisdieren te hebben mits deze geen gedragsproblemen hebben en het niet te druk is voor

bovengenoemde hond. De hond moet binnen 8-10 uur kunnen worden opgevangen door de

persoon/het gezin en in geval van crisis het liefst zo snel mogelijk. De opvang is alleen voor

momenten dat de deelnemer niet in staat is om voor de hond te zorgen. Zodra dat enigszins

weer kan, zal de hond direct terug moeten naar zijn baas i.v.m. de werkzaamheden die hij

daar verricht en de opleiding waarmee gestart is.

 

De coach van de opleiding tot assistentiehond zal mede beoordelen of u de juiste plek kunt

bieden voor deze hond en baas. Dit om één en ander in goede banen te leiden en onnodig

verdriet/stress te voorkomen. Tevens kunt u met vragen bij deze coach terecht.

 

Bent u de flexibele, consequente oppas die ‘op afroep’ zich voor langere tijd wil binden aan

de deelnemer en hond of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Stichting

WIEL (0525-681212 of vrijwilligerswerk@wiel.nl).

Reageer Nu


Titel Sociaal Juridisch Medewerker team Gezinshereniging AZC Dronten
Categorieën Buiten de gemeente, Maatschappelijk leven
Vacature informatie

Sociaal Juridisch Medewerker team Gezinshereniging AZC Dronten

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers die in de regio woonachtig zijn, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Voor het team Gezinshereniging op AZC Dronten zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van sociaal-juridisch medewerker.

Als sociaal juridisch medewerker begeleid u statushouders tijdens de procedure voor gezinshereniging. U geeft voorlichtingen over de procedure voor gezinshereniging en onderhoudt contact met verschillende instanties, waaronder IND, ambassades en advocaten. Ook bent u verantwoordelijk voor het dossierbeheer en registratie in cliëntvolgsysteem.

De functie is voor 8 tot 16 uur per week tijdens kantooruren. Ook vraagt VluchtelingenWerk de bereidheid om een jaar te blijven. Dit is omdat wij cliënten graag een vast contactpersoon willen bieden. Daarnaast heeft u HBO werk- en denk niveau.

Bent u iemand met affiniteit voor de doelgroep en beheerst u over goede sociale en communicatieve vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar u!

Voor meer informatie of een reactie kun je contact opnemen met Sandra Elzinga, 088-7156830.  Bij een reactie ontvangen we graag je curriculum vitae en een korte motivatie, deze kun je mailen naar azcdronten@vluchtelingenwerk.nl.

Reageer Nu


Titel Sociaal juridisch medewerker VluchtelingenWerk
Categorieën Buiten de gemeente, Maatschappelijk leven
Vacature informatie

Sociaal juridisch medewerker VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers die in de regio woonachtig zijn, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Op elk AZC is VluchtelingenWerk aanwezig. Voor het AZC in Dronten zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de functie van een Sociaal Juridisch Medewerker.

Als sociaal juridisch medewerker voert u  intakegesprekken met cliënten en draait spreekuur. U geeft cliënten voorlichting over de asielprocedure en begeleid hen tijdens de asielprocedure. Hierbij bemiddelt u tussen instanties en verwijst cliënten door. Ten slotte bent u verantwoordelijk voor het dossierbeheer en activiteitenregistratie in het cliëntvolgsysteem.

Hiervoor zijn wij op zoek naar iemand die beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden, affiniteit heeft met de doelgroep, en betrokkenheid kan tonen bij de cliënt, maar tegelijkertijd ook eigen grenzen kan stellen. Daarnaast heeft u HBO werk- en denk niveau. Een juridische achtergrond is geen vereiste.

Bij deze functie gaat het om een beschikbaarheid van 8 tot 16 uur per week tijdens kantooruren. Heeft u interesse? Solliciteer dan nu!

Voor meer informatie of een reactie kun je contact opnemen met Sandra Elzinga op telefoonnummer       088-71 56 830. Bij een reactie ontvangen we graag je curriculum vitae en een korte motivatie, deze kun je mailen naar azcdronten@vluchtelingenwerk.nl.

Reageer Nu


Titel Juridisch medewerker VluchtelingenWerk
Categorieën Buiten de gemeente, Maatschappelijk leven
Lokatie Dronten
Vacature informatie

Juridisch medewerker VluchtelingenWerk

Voor het asielzoekerscentrum (azc) in Dronten zoekt VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland vrijwilligers voor de functie van juridisch medewerker.

Als juridisch medewerker bestudeert en analyseert u de vluchtverhalen van cliënten en deze probeer je zoveel mogelijk juridisch te onderbouwen. Het is daarbij belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van de actuele ontwikkeling op het gebied van asielwetgeving. Ook bent u als juridisch medewerker verantwoordelijk voor het dossierbeheer en activiteitenregistratie in het cliëntvolgsysteem.

Voor deze functie bent u minimaal 8 uur per week beschikbaar tijdens kantooruren. U hebt HBO werk0 en denkniveau. Bij voorkeur zijn zij op zoek naar iemand met een juridische opleiding of werkervaring.

Bent u iemand die initiatief toont en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en affiniteit heeft met asielzoekers? Solliciteer dan nu!

U kunt uw CV en korte motivatie opsturen naar azcdronten@vluchtelingenwerk.nl ter attentie van Sandra Elzinga. Heb je vragen over deze vacature, dan kun je contact opnemen via telefoonnummer 088-71 56 830.

Reageer Nu


Titel Taalvrijwilligers in Elburg en ‘t Harde gezocht!
Categorieën Educatie, Maatschappelijk leven
Lokatie Elburg en ‘t Harde
Vacature informatie

Het Taalpunt in Elburg is op zoek naar nieuwe taalcoaches. Ook in ’t Harde wachten enkele deelnemers op begeleiders.

Vindt u het leuk om mensen te helpen om hun taalvaardigheid te verbeteren, dan is dit een mooie kans. Meestal vindt de hulp 1x per week plaats. Het tijdstip wordt in goed onderling overleg afgesproken.

U krijgt een basistraining van 4 bijeenkomsten en kunt daarna volwassen deelnemers individueel of in kleine groepjes helpen bij het verbeteren van de lees-, spreek- en/of schrijfvaardigheid.

U wordt daarbij ondersteund door de taalpuntcoördinator.

De eerstvolgende training start eind mei, op een maandag- en/of donderdagavond.

Meer informatie ontvangen of aanmelden kan op de volgende manieren:

  • Tijdens het spreekuur bij het Taalpunt in de bibliotheek van Elburg op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur.
  • Via het emailadres: taalpuntelburg@bibliotheeknoordveluwe.nl
  • Telefonisch: 06-57532386 (op maandagmiddag en donderdagmorgen).

 

Van harte welkom!

Reageer Nu


Titel Vrijwillige oppas gezocht!
Categorieën Jeugd en jongeren, Maatschappelijk leven, Zorg en opvang
Lokatie Elburg
Vacature informatie

AB het Spectrum is op zoek naar een vrijwillige oppas voor een gezin met 2 kinderen!

Het gaat om 2 meiden met autisme van 5 en 7 jaar. De ouders zouden graag 1x in de maand samen weg willen en zijn op zoek naar een oppas. Tijd en dag is in overleg.

Ben jij een enthousiaste, gedreven oppas en minimaal 16 jaar? Dan zijn zij op zoek naar jou!

 

Reageer Nu


Titel De Voord is op zoek naar een gastheer/gastvrouw bij het wijkbuffet
Categorieën Maatschappelijk leven, Ouderen, Zorg en opvang
Lokatie Elburg
Vacature informatie

De Voord is op zoek naar een vrijwilliger gastheer/-vrouw. Elke 3e dinsdag van de maand is er het wijkbuffet. Hierbij komen mensen uit de wijk gezellig naar de Voord om samen te eten.

De gastheer/-vrouw draagt zorg voor het klaarmaken van de tafels, ontvangen van de mensen, serveren van het eten en de drankjes en het na afloop opruimen van de zaal.

Ben jij: gezellig, service gericht en ben je in het bezit van goede contactuele eigenschappen, dan zijn we op zoek naar jou!

Reageer Nu


Titel Gastvrouw/gastheer gezocht voor Stichting behoud Elburger botters
Categorieën Kunst en cultuur, Zorg en opvang
Lokatie Elburg
Vacature informatie

Botterstichting Elburg is op zoek naar een gastheer/gastvrouw voor het ontvangst van gasten op de B&B (Botter & Bed). In de haven van Elburg kunnen twee gasten overnachten op een botter. Als gastheer/gastvrouw ontvang je de gasten op de botter en voorafgaand moet de boot klaargemaakt worden zodat zij een fijn verblijf zullen hebben.

Reageer Nu


Titel Vrijwilliger gezocht voor de dagbesteding voor ouderen
Categorieën Maatschappelijk leven, Ouderen, Zorg en opvang
Lokatie Elburg
Vacature informatie

Vrijwilliger gezocht voor de dagbesteding voor ouderen

In Het Oude Feithenhof is er 5 dagen per week dagbesteding voor ouderen. De ouderen komen hier naar toe voor de contacten en het doen van verschillende activiteiten. Vind je het leuk om met ouderen om te gaan? En zou je een middag van half 2 tot 4 uur hier graag tijd voor vrij maken. Dan nodigen wij je uit om te reageren.

Kan je je vinden in onderstaande profiel? Dan zouden wij het erg fijn vinden als je contact zou opnemen met ons.

  • Je gaat graag met ouderen om.
  • Je biedt graag ondersteuning bij huishoudelijke activiteiten.
  • Je vindt het leuk om te assisteren bij creatieve activiteiten.
  • Je vindt het leuk om gezelschapsspelletjes te spelen.

Neem dan contact op met:

Telefoon 0525-685378.
Ledige Stede 6/40.

Reageer Nu


Vacatures 1-10 van 32